Sustainable Strategie Building

Om uw gebouw voor te bereiden op de toekomst

Er zijn bekende maatregelen zoals een lager verbruik van energie en water en het gebruik van materialen met een lage ecologische voetafdruk. Maar duurzaam bouwen heeft ook te maken met gezondheid en comfort voor de gebruikers van het gebouw, toegankelijkheid en beschikbaarheid van alternatieve vervoerswijzen, vermindering van vervuilingsfactoren, weerstand tegen de effecten van klimaatverandering, een goed gepland beheer van het bouwproces en het facilitair beheer, geringe effecten op de bouwplaats, afvalbeheer,...

Shutterstock boom

Duurzaamheidsadvies

Geïnspireerd door een goedgekeurde methodologie begeleiden we de klant om zo toekomstbestendig en duurzaam mogelijk te bouwen. Bij voorkeur starten we al voor de afronding van de ontwerpfase. In een vroeg stadium worden de ambities, doelen en verwachtingen van alle betrokken partijen in kaart gebracht. Dit resulteert in een integraal ontwerp, gemaakt voor en gedragen door de stakeholders.

De methodologie maakt het mogelijk een groot aantal aspecten te verifiëren en te testen, gedurende de hele levenscyclus van het gebouw: van het ontwerp, over de gebruiksfase, tot de renovatie.

Wij helpen u ook de beste partners te vinden om uw ambities te realiseren en begeleiden u in alle fasen van het project (zoals de strategische briefing, het technisch ontwerp, de aanbesteding, de bouw en de opleveringsfase)

BREEAM certificering

Bij de ontwikkeling van een nieuw project bent u geïnteresseerd in zowel de kosten als de impact op het milieu. Om op een duurzame en kostenefficiënte manier te ontwikkelen, adviseren wij u om te vertrouwen op de analyse die wordt gemaakt tijdens een BREEAM Nieuwbouw en BREEAM Renovatie & Uitrusting assessment. Op basis van de BREEAM criteria begeleiden onze vooruitdenkers u bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment om uw duurzame doelstellingen te bereiken, uw CO2-uitstoot te verminderen en de toekomstige kosten te verlagen.

BREEAM In-Use is een milieubeoordelingsmethode die wij aanbevelen om gebouwbeheerders en eigenaars te helpen de exploitatiekosten te optimaliseren en de milieuprestaties van bestaande gebouwen te verbeteren. Op lange termijn helpen wij u de kwaliteit en de waarde van uw patrimonium in stand te houden, zodat het in de best mogelijke omstandigheden blijft functioneren.

Bopro opereert als assessor maar ook als geaccrediteerd professional (adviseur) om uw duurzaamheidsambities te waarborgen.

Elk project zijn standaard

Onze Forward Thinkers hanteren een 360°-benadering, ze gebruiken instrumenten die hen in staat stellen u als klant uit te dagen met het oog op de toekomst. Zo bieden wij u onderbouwde oplossingen, vergemakkelijken wij de besluitvorming en dragen wij bij tot de creatie van een duurzaam en kostenefficiënt vastgoedproject.

Wij kiezen het referentiekader -BREEAM, DGNB, Well, HQE en GRI- in functie van uw project, uw behoeften en uw verwachtingen.

Red Cross Flanders Dienst voor het Bloed 1

Meer weten over BREEAM? Download hieronder onze whitepaper.

Schermafbeelding 2021 09 08 om 16 46 06

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Meer weten over the WELL Building Standard? Download hieronder onze whitepaper.

Schermafbeelding 2021 09 24 om 12 21 48

Sustainable Strategy by our Forward Thinkers

Ontdek onze referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Niet wat je zoekt? Bekijk dan een van onze andere diensten!

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel, Mechelen en Parijs.

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies