Portfolio

Performance Management

Gebouwen maken deel uit van een ecosysteem dat een fusie van netwerken omvat: economisch, maatschappelijk, ecologisch, mobiliteit, water en meer. Geïnspireerd door de E²SG-doelstellingen (economisch, ecologisch, sociaal en gouvernementeel) is het onze ambitie om een evenwicht te bereiken tussen deze verschillende netwerken. We vermijden een negatieve impact op een van deze netwerken en bereiken een positieve impact op zoveel mogelijk ervan. Via onze diensten en investeringen zetten we dit door in alle fasen van de vastgoedlevenscyclus.

Onze geïntegreerde E²SG-aanpak kijkt naar ecologische, sociale, gouvernementele en economische factoren om uw vastgoeduitdagingen om te zetten in kansen.

Networks Gent Banimmo Arch Teco Architecture and Planning

Bopro's diepgaande kennis van de vastgoed- en bouwsector en haar uitzonderlijke vermogen om strategische, tactische en operationele niveaus van duurzaamheid naadloos te integreren en aan te pakken, onderscheidt ons als een betrouwbare partner. Met onze aanpak kunt u uw portfolio toekomstbestendig maken en navigeren in het veranderende landschap van EU-regelgeving en SaaS-servicetools.

Ook al voelt het in eerste instantie misschien ongemakkelijk en brengt het uitdagingen op de korte termijn met zich mee, het omarmen van bedachtzaamheid en transparantie - met betrekking tot ESG-risico's - opent de deur naar waarde, groei en kansen op de lange termijn met een positief resultaat.

Schermafbeelding 2023 09 11 om 09 33 10

We ondersteunen je op elk niveau

Strategisch

E²SG framework

Als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar bent u op zoek naar 'praktische' strategieën die niet alleen de duurzaamheid verbeteren, maar ook de betrokkenheid van belanghebbenden vergroten, risico's verminderen en de waarde van hun portefeuille op lange termijn verhogen. Bopro ondersteunt de ontwikkeling van E²SG frameworks voor haar klanten, waardoor hun activiteiten in lijn worden gebracht met wereldwijde duurzaamheidsstandaarden. Dit positioneert hen als verantwoordelijke en vooruitdenkende entiteiten in de markt.

EU Taxonomy evaluatie & rapportering

Navigeren door de complexiteit van de EU Taxonomie kan een uitdaging zijn. Met de expertise van Bopro krijgt u als investeerder of ontwikkelaar een nauwkeurige beoordeling en rapportage, waardoor fondsen en banken meer vertrouwen krijgen en kansen voor duurzame groei worden ontsloten. Dit leidt tot meer vertrouwen, betere toegang tot financiering en afstemming op veranderende regelgevingsstandaarden zoals GRI, CSRD en SFDR artikelen 8 & 9.

Duurzaamheidsadvies

Door duurzaamheid naadloos te integreren in projecten kunt u als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar de aantrekkelijkheid en verkoopbaarheid van uw vastgoed vergroten en de risico's van klimaatverandering verminderen. Bopro's strategisch advies biedt inzichten en oplossingen die niet alleen voldoen aan de wereldwijde duurzaamheidstrends, maar ook aan de eisen van milieubewuste consumenten, wat kan leiden tot een grotere vraag en hogere vastgoedwaarden.

Lees meer

Rapportering en digitalisatie

Digitale duurzaamheidsrapportage stroomlijnt het verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens voor u als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar. Met deze efficiënte aanpak kunt u uw prestaties transparant communiceren, uw reputatie verbeteren en relaties met belanghebbenden versterken. Het maakt ook aanzienlijke verlagingen van de operationele kosten mogelijk door beslissingen over investeringen te nemen op basis van verzamelde gegevens.

Tactisch

E²SG-actieplan

Het uitgebreide E²SG-actieplan stelt u als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar in staat om duurzaamheid holistisch te benaderen. Door milieu-, economische, sociale en bestuurlijke aspecten aan te pakken, kunt u een duurzamer en veerkrachtiger bedrijfsmodel bevorderen en een concurrentievoordeel behalen in een markt die steeds meer wordt gedreven door verantwoordelijke praktijken. Adequate dashboards ondersteunen het toezicht op de implementatie van de strategie, waardoor tijdig en effectief corrigerende maatregelen kunnen worden genomen.

CO₂ meting & beheer

Als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar profiteert u van het meten en beheren van de CO₂-uitstoot van uw bedrijf, wat aansluit bij de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan. Door koolstof-reductiestrategieën te integreren in uw eigen activiteiten, kunt u zich positioneren als milieuverantwoordelijk en uw wereldwijde imago versterken.

Decarboniseren van gebouwen

De ontwikkeling van decarbonisatie van gebouwen brengt vastgoed op één lijn met de Europese CO2-reductiedoelstellingen. Dit kan leiden tot lagere operationele kosten door verbeterde energie-efficiëntie, een grotere aantrekkingskracht op milieubewuste huurders of kopers en naleving van opkomende koolstofgerelateerde regelgeving.

Duurzame studies van het gebouw

Diepgaande duurzaamheidsstudies bieden waardevolle inzichten in het aanpassingsvermogen van gebouwen, transitierisico's en nog veel meer. Gewapend met deze kennis kunt u als investeerder of ontwikkelaar weloverwogen beslissingen nemen die de levensduur en relevantie van uw vastgoed maximaliseren in een veranderend marktlandschap.

Operationeel

Evaluatie van duurzame prestaties (BREEAM In-Use)

Als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar krijgt u een uitgebreid inzicht in de duurzaamheidsprestaties van uw gebouwen. Deze kennis stelt u in staat om gerichte investeringen te doen, waardoor de tevredenheid van huurders kan toenemen, milieubewuste bewoners kunnen worden aangetrokken, het gebruik van hulpbronnen kan worden geoptimaliseerd en vastgoed toekomstbestendig wordt.

Verbeteringsplannen

Het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de gekozen E²SG-strategie wordt geïmplementeerd totdat deze leidt tot haalbare acties, die jaarlijks worden gecontroleerd en gerapporteerd. Dit ondersteunt een verhoogde operationele efficiëntie, een verminderd verbruik van hulpbronnen en een verbeterde prestatie van het gebouw na verloop van tijd, wat u als vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar helpt om de voortgang te volgen, strategieën aan te passen en de afstemming op duurzaamheidsdoelen te behouden.

Training & ontwikkeling

Goed opgeleide en betrokken werknemers zijn van cruciaal belang bij het stimuleren van duurzaamheidsinitiatieven. Door te investeren in trainings- en ontwikkelingsprogramma's creëert u een deskundig personeelsbestand dat actief en efficiënt bijdraagt aan duurzame praktijken, wat resulteert in een gestroomlijnde toepassing van de E²SG-strategie en een verbeterde reputatie.

Follow-up van de prestaties

Bopro's jaarlijkse follow-up zorgt ervoor dat strategieën positieve resultaten blijven opleveren. Deze proactieve aanpak helpt u als investeerder of ontwikkelaar om de voortgang te volgen, strategieën aan te passen en de afstemming op duurzaamheidsdoelen te behouden, wat bijdraagt aan financiële en milieuvoordelen op de lange termijn.

Wilt u meer informatie over hoe u uw vastgoed duurzaam & E²SG-proof krijgt?

Stefaan Martel

Contact
Stefaan Martel.

Managing Director

Contact
Sofie Houtmeyers

Contact
Sofie Houtmeyers.

Relationship Manager

Contact

Meer weten over Forward Thinking Portfolio Approach? Download hieronder onze brochure.

Mockup FTPA

Ontdek onze referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Niet precies wat je zoekt? Onze Forward Thinkers hebben meer expertise om met jou te delen.

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies