Waalse Krook

Bibliotheek en mediacenter

Waalse Krook
Klant
Waalse Krook cvba
Locatie
Gent

Het project omvat de ontwikkeling van het masterplan voor de site Waalse Krook in Gent en de realisatie van een centrum voor kennis en cultuur, met inbegrip van een bibliotheek en een centrum voor nieuwe media. Dit is het grootste culturele faciliteiten project in Vlaanderen.

Het nieuwe gebouw van de Bibliotheek van de Toekomst en het Centrum voor Nieuwe Media zal een oppervlakte hebben van ongeveer 18.500 m² en wordt gerealiseerd in opdracht van cvba Waalse Krook, bestaande uit vier institutionele partners en met de financiële steun van het Vlaams de Vlaamse gemeenschap.

Sinds 2009 en de benoeming van het projectmanagementteam, treedt A-RES op als het volledige projectbeheer, met inbegrip van de algemene coördinatie, de organisatie van studies en organisatie van studies en contracten voor werken, kwaliteitscontrole, planning en risico's, schema's en risico's. Budgetbewaking en -controle, alsook scenario's voor de exploitatie van de site van de site worden verzorgd door Bopro.

Wat je nog wilt weten...

Locatie

De site ligt in het hart van de stad Gent aan de oevers van de Schelde. Naast het worden van een van levendige ontmoetingsplaats in Gent met de herontwikkeling van het voormalige Wintercircus zal de bibliotheek een nieuw herkenningspunt zijn in de architectuur van de stad.

Interesse in onze andere projecten?

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies