Vandemoortele

Food experience center

Vandemoortele
Locatie
Gent

"Shaping a tasty future” is de nieuwe slagzin voor Vandemoortele, één van de leidende Europese spelers in voeding: margarine, culinaire oliën en diepvries bakkerijproducten van brood en croissants tot donuts en focaccia. Na de overname in Italië en de nieuwe fabriek in Polen, werd nu de nieuwe vestiging in België ontwikkeld, een Food Experience Center (FEC) om de innovatie, passie en klantgerichtheid plaats te geven.

Voor het ontwerp van het FEC, stelde Bopro als projectmanager samen met Vandemoortele een programma van eisen op zodat aan de noden en wensen van Vandemoortele een antwoord kon geboden worden. Samen met Bopro werd een ontwerpteam aangesteld dat aan de duurzaamheidswensen van Vandemoortele een antwoord kon bieden. De duurzaamheidsfactor van het project werd reeds in design stage gecertificeerd door BREEAM met een Excellent certificaat, waarbij Bopro fungeerde als BREEAM assessor en het project nauwgezet opvolgde en de eisen voor een Excellent-certificaat bewaakte. Momenteel zijn Bopro en BRE bezig met het tweede deel van het certificaat, de post-construction stage.

Het volledige bouwteam werd door Bopro samen met Vandemoortele aangesteld en de constructie werd wekelijks opgevolgd door Bopro als project manager. Bopro werkte op hetzelfde niveau verder mee aan de aanleg van het landschap rondom het Food Experience Center en de sloop van het bestaande gebouw.

Export 1
IMG 20200908 120414

Wat je nog wilt weten...

Ontwerp

Het FEC, een ontwerp van RAU-architecten, technisch bureau Ingenium, akoestisch bureau De Fonseca en interieurbureau Ahrend, biedt werkplekken aan 400 werknemers volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Een centraal atrium vormt het hart van het gebouw met een sterke visuele link met de demonstratiebakkerij en –keuken.

Demonteerbaar

Het volledige gebouw is geconstrueerd op een grid van 1,8m en is geïnspireerd om aanpasbaar, flexibel en demonteerbaar te zijn, zodat toekomstige aanpassingen aan het gebouw volgens de veranderende noden van Vandemoortele steeds mogelijk blijven.

Duurzame technische installatie

Het FEC heeft een compact volume en een transparante façade met vaste lamellen aan de buitenzijde die samen werken met de technische installaties in het gebouw om zo een maximum aan comfort te kunnen bieden en tegelijk zo weinig mogelijk energie te verbruiken. De technische installaties gebruiken energie die deels bekomen wordt via fotovoltaïsche panelen en warmte/koude uit een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag).

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies