Sint-Pietersmolenwijk

Woon- en zorgcentrum, dagverzorgingscentrum, kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang

Sint-Pietersmolenwijk
Klant
Mintus
Locatie
Brugge

In het Noorden van Brugge, aan de Sint-Pietersplas zorgt Mintus voor een nieuw woon-zorgcentrum. Hier zullen onder meer de mensen van het WZC Minnewater en de meest zorgbehoevenden in het noorden van Brugge terecht kunnen. Naast de nieuwbouw van een woon-en zorgcentrum, wordt ook een dagverzorgingscentrum, kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang voorzien. Het nieuwe complex zal het modernste en grootste woon-zorgcentrum van Brugge huisvesten en is gelegen tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk.

Bopro is verantwoordelijk voor de aanstelling van het ontwerpteam, project management, cost management en de veiligheidscoördinatie voor deze nieuwbouw.

Mintus-voorzitter Pablo Annys: “We investeren hier in een collectief woonconcept op maat van bewoner, bezoeker en zorgverlener. Kwalitatieve zorg staat voorop, maar we hebben ook aandacht voor de beleving.”

20210922 124737118 i OS
20210922 124311956 i OS

Wat je nog wilt weten...

Geïntegreerd duurzaam ontwerp

Duurzaamheid staat in dit project centraal, en dat op architecturaal vlak, maar ook breder: op vlak van de site en het gebruik. Deze toekomstbestendige ontwikkeling wordt immers gekenmerkt door een optimale waterhuishouding, efficiënt energieverbruik, hernieuwbare energie en ecologische materialen. De architecturale beleving, sociale cohesie, lokale handel en een optimale waterhuishouding gaan hier hand in hand.

Concept

Het ontwerp van architect Gino Debruyne houdt rekening met de natuur in de omgeving en integreert zoveel mogelijk natuurlijk licht in het gebouw. Het is belangrijk dat de bewoners kunnen genieten van licht en natuur. Alle voorzieningen zijn volledig op maat ontworpen voor de hulpbehoevende senior, en verder wordt het comfort van de gebruiker centraal gesteld door een optimale temperatuur en aangename materialen. Deze zijn uiteraard uitgekozen met oog voor de duurzaamheid.

Timing

n het najaar van 2019 vonden infrastructuurwerken plaats om een toegangsweg naar het toekomstige woon-zorgcentrum te voorzien. Tezelfdertijd startte ook de bouw van deze nieuwe campus. Momenteel is ook de hoofdaannemer Verstraetebouw nv reeds aan het werk. De opening van het nieuwe woon-zorgcomplex is voorzien voor eind 2022. Het historische gebouw waar WZC Minnewater nu in huist, krijgt na de verhuizing een passende herbestemming.

Getallen

Het WZC zal een nieuwe thuis betekenen voor 232 bewoners met een zorgprofiel, en het dagverzorgingscentrum zal een capaciteit hebben voor 30 personen.

Mintus

Mintus is de Brugse zorgvereniging met een aanbod van zorgverlening, zorgondersteuning en vrijetijdsactiviteiten. Mintus brengt de zorgdiensten van het OCMW samen, met het oog op meer comfort. De zorgvereniging bundelt de dienstverlening en taken in het kader van de (senioren)zorg.

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies