The Precedent

Kantoorgebouw in grootstedelijk gebied

The Precedent
Locatie
Brussel

Met zijn unieke concept dat resulteert in een voorbeeldige synergie van economie, esthetiek en ecologie, wil het een precedent scheppen voor hoe mensen en plaatsen kunnen gedijen in een sterk verstedelijkte context. Het gebouw, met een totale kantooroppervlakte van 9.000 m² verspreid over 9 verdiepingen, maakt optimaal gebruik van de eigenlijke rooilijn en het compensatiepotentieel, terwijl het de laagst mogelijke CO2-voetafdruk biedt.

Het spreekt voor zich dat bezettingsdetectie, energiemonitoring en waterbeheer - om er maar een paar te noemen - de huurder de volledige controle geven over gebouwen die respect hebben voor de mensen in het gebouw en de omgeving waar ze deel van uitmaken. Zo voldoet ‘The Precedent’ aan de passieve normen (EPB Brussel 2015), zal het ‘OUTSTANDING’ BREEAM-certificaat dragen en zal het WELL-ready zijn.

Om de CO2 balans zo laag mogelijk te houden heeft de bouwheer ervoor gekozen om zoveel mogelijk te kunnen recupereren uit het bestaande gebouw en de nieuwe delen in hout op te trekken. In het ontwerp en keuze van materialen worden zoveel mogelijke principes van de Circulaire Economie toegepast.

Wat je nog wilt weten...

Onderdeel van circulaire economie

Bij de ontmanteling is alles gericht op het hergebruik, de recyclage en wanneer dat niet het geval is uitsluitend op afval.
Het ontwerp werd zodanig gemaakt dat de gekozen materialen duurzaam zijn.

Gebruik van de bestaande structuur

Bij de ontmanteling van het gebouw werd de hoofdstructuur behouden en werd slechts een klein deel gesloopt (verdiepingen +8 en +9 en een klein gebouw aan de kant van de longue haie). De gesloopte onderdelen worden vervangen door clt (cross laminated timber) structuur, hetgeen super duurzaam is.

Interesse in onze andere projecten?

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies