The Precedent

Kantoorgebouw in grootstedelijk gebied

The Precedent
Locatie
Brussel

Met zijn unieke concept dat resulteert in een voorbeeldige synergie van economie, esthetiek en ecologie, wil het een precedent scheppen voor hoe mensen en plaatsen kunnen gedijen in een sterk verstedelijkte context. Het gebouw, met een totale kantooroppervlakte van 9.000 m² verspreid over 9 verdiepingen, maakt optimaal gebruik van de eigenlijke rooilijn en het compensatiepotentieel, terwijl het de laagst mogelijke CO2-voetafdruk biedt. De milieuvriendelijke, onderhoudsvrije en heldere, stevige buitenkant van het gebouw giet veel meer natuurlijk licht in de achterstraten dan welke (vervuilingsgevoelige) steen dan ook zou kunnen.

Het spreekt voor zich dat bezettingsdetectie, energiemonitoring en waterbeheer - om er maar een paar te noemen - de huurder de volledige controle geven over gebouwen die respect hebben voor de mensen in het gebouw en de omgeving waar ze deel van uitmaken. Zo voldoet 'The Precedent' aan de passieve normen (EPB Brussel 2015), zal het 'Outstanding' BREEAM-certificaat dragen en zal het WELL-ready zijn.

Om de CO2 balans zo laag mogelijk te houden heeft de bouwheer ervoor gekozen om zoveel mogelijk te kunnen recupereren uit het bestaande gebouw en de nieuwe delen in hout op te trekken. In het ontwerp en keuze van materialen worden zoveel mogelijke principes van de Circulaire Economie toegepast.

Wat je nog wilt weten...

Part of circular economy

During dismantling, everything has been aimed to reuse, recycle, and if not then only to waste. The design has been made so that the chosen materials are sustainable.

Use of the existing structure

The main structure has been kept during the dismantling of the building and only a small part has been demolished (floors +8 and +9 and little building side of longue haie). The demolished parts are being replaced with clt (cross laminated timber) structure, which is super sustainable.

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies