Handelsbeurs

Architecturaal erfgoed in het stadscentrum

Integrated Project Management | Antwerpen
Handelsbeurs
Klant
Handelsbeurs nv
Locatie
Antwerpen

De Handelsbeurs van Antwerpen is een prachtig neogotisch monument dat van de zestiende eeuw tot 1997 als beurs werd gebruikt.

Nu is de Handelsbeurs geen beurs meer. Maar het beschermde erfgoed heeft nog steeds een publieke functie. Het gebouw kreeg namelijk een nieuwe bestemming (zie hieronder).

Bopro mocht technisch advies geven in twee fasen. In de voorbereidende fase voerde Bopro een Technical Due Diligence uit (een screening van het project, administratieve controle, evaluatie van de planning, contracten en risico’s). In de uitvoeringsfase volgde Bopro het project op via de GOTIK-methode waarbij Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit bewaakt worden.

DSC07895k
DSC07827

Wat je nog wilt weten...

Geschiedenis

De handelsbeurs werd gebouwd in de vijftiende eeuw wanneer het imago van Brugge als internationale speler achteruitging en Antwerpen de kans kreeg om sterker te worden. Dit gebouw imponeerde en imponeert nog steeds met zijn overdekte galerijen aan vier zijden en Italiaanse arcades rond een rechthoekig plein.

Programma

De begane grond is een ontmoetingsruimte waar gasten kunnen genieten van evenementen in een unieke omgeving. De “Schippersbeurs” met zijn authentieke mozaïekvloeren en prachtige koepels (vlak naast de Handelsbeurs) herbergt een restaurant. Op de bovenverdieping opende in 2020 een prachtig hotel met 139 kamers zijn deuren. Hier geniet u van een prachtig uitzicht op de drukke binnenstad. Onder de handelsbeurs ligt een parkeergarage, waar zo’n 290 auto’s en ongeveer 130 fietsen kunnen parkeren.

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies