Chodov

Winkelcentrum in grootstedelijk gebied

Performance Management | Praag
Chodov
Locatie
Praag

Het winkelcentrum in Chodov bestaat uit twee delen. Voor het bestaande deel was Bopro auditor en verzorgde een BREEAM In-Use assessment. Voor de uitbreiding deed Bopro als Accredited Professional een BREEAM New construction assessment.

Chodov is een shoppingcentrum in Praag dat in 2005 gebouwd is en waar in 2017 een uitbreiding aangebouwd werd. Momenteel telt het centrum meer dan 300 winkels op een oppervlakte van meer dan 101 600 m², hiermee is het ook één van de grootste winkelcentra in Tsjechië. Internationale merken en exclusieve handelsmerken wisselen elkaar af in deze unieke omgeving. Je kan er ook allerlei evenementen bijwonen: culterele evenmenten, mode, sport… Wat ons het meest interesseert aan dit gebouw zijn de inspanningen op vlak van duurzaamheid. Wij beantwoordden aan deze nood van de klant door het gebouw aan een grondige analyse te onderwerpen het prestatiemanagement vanuit een duurzame invalshoek te bestuderen. Hiervoor gebruikten we het BREEAM In-Use schema als een tool.

Het dubbele BREEAM OUTSTANDING certificaat voor Centrum Chodov werd met succes behaald op het einde van het jaar 2018.

Wat je nog wilt weten...

BREEAM in use

Als resultaat behaalde het Chodov shoppingcentrum in 2015 een BREEAM In-Use certificaat met de hoogste double-OUTSTANDING score (voor deel 1: “Asset” en voor deel 2: “Building Management”) en dit als eerste commerciële centrum in de wereld. Bovendien werd het gebouw in het zelfde jaar genomineerd voor een BREEAM In-Use award. Dit succes is te danken aan zorgvuldig gebruik van moderne technologieën, de inzet van energie- en waterbesparende voorzieningen, duurzame materialen, verbeterde ecologische elementen maar ook door te investeren in de interne gezondheid en welzijn.

Duurzaamheid

Speciale aandacht werd vooral geschonken aan de manier waarop het gebouw met energie en water omspringt. Chodov beperkt energie- en waterverbruik, afval en vervuiling en integreert ook gezondheid en veiligheid in zijn totaalconcept. Bopro fungeerde als adviseur en deed alle mogelijke aanbevelingen om een hoge score te kunnen blijven halen op vlak van duurzaamheid, ook de komende jaren.

Unibail Rodamco chodov 1
Chodov Unibail Rodamco Westfield Unibail Rodamco Westfield

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel, Mechelen en Parijs.

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies