Handelsbeurs

Architecturaal erfgoed in het stadscentrum

Handelsbeurs
Client
Handelsbeurs nv
Location
Antwerpen

De Handelsbeurs van Antwerpen is een prachtig neogotisch monument dat van de zestiende eeuw tot 1997 als beurs werd gebruikt.

Nu is de Handelsbeurs geen beurs meer. Maar het beschermde erfgoed heeft nog steeds een publieke functie. Het gebouw kreeg namelijk een nieuwe bestemming (zie hieronder).

Bopro mocht technisch advies geven in twee fasen. In de voorbereidende fase voerde Bopro een Technical Due Diligence uit (een screening van het project, administratieve controle, evaluatie van de planning, contracten en risico’s). In de uitvoeringsfase volgde Bopro het project op via de GOTIK-methode waarbij Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit bewaakt worden.

DSC07895k
DSC07827

Anything you would like to know...

Geschiedenis

De handelsbeurs werd gebouwd in de vijftiende eeuw wanneer het imago van Brugge als internationale speler achteruitging en Antwerpen de kans kreeg om sterker te worden. Dit gebouw imponeerde en imponeert nog steeds met zijn overdekte galerijen aan vier zijden en Italiaanse arcades rond een rechthoekig plein.

Programma

De begane grond is een ontmoetingsruimte waar gasten kunnen genieten van evenementen in een unieke omgeving. De “Schippersbeurs” met zijn authentieke mozaïekvloeren en prachtige koepels (vlak naast de Handelsbeurs) zal een restaurant herbergen. Op de bovenverdieping zal in 2020 een prachtig hotel met 139 kamers zijn deuren openen. Hier geniet u van een prachtig uitzicht op de drukke binnenstad. Onder de handelsbeurs ligt een parkeergarage, waar zo’n 290 auto’s en ongeveer 130 fietsen geparkeerd kunnen worden.

Interested in our other projects?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies