Falconhoven

Residentieel project in historisch stadscentrum

Integrated Project Management | Antwerpen
Falconhoven
Klant
CIP
Locatie
Antwerpen

Falconhoven is een hoogwaardig appartementencomplex in Antwerpen, ontwikkeld door CIP.

BREEAM heeft een grote rol gespeeld bij het ontwerp van dit gebouw. Het BREEAM 2013 Nieuwbouw referentieel werd door het ontwerpteam gebruikt als leidraad voor de duurzame ambities van het project. Bopro verzorgde het BREEAM-assessment. Een 'Outstanding' score werd als doel gesteld en bereikt voor de ontwerpfase. Naast een expliciete keuze voor materialen met een lage milieu-impact en een hoge robuustheid, worden inspanningen geleverd om het energie- en waterverbruik te verminderen: het gebouw heeft een sterk geïsoleerde schil en vermindert de CO2-uitstoot door een collectief verwarmingssysteem te voorzien. Het gebouw stimuleert ook de bewustwording door het energieverbruik in elk appartement te monitoren en te tonen, bovendien maakt het gebouw gebruik van waterzuinige sanitaire toestellen. Regenwater wordt gebufferd op de groene daken en in de binnentuinen om de impact op het rioleringssysteem van de stad te beperken. BREEAM gaat verder dan deze ecologische aspecten: ook mobiliteit, afval, welzijn... worden in rekening gebracht.

Kortom, het 'Falconhoven L-blok' is in vele opzichten een voorbeeld voor de Belgische residentiële vastgoedmarkt. Het project is bekroond op de BREEAM Awards 2019.

CIP Falconhoven AMS 1247 CIP FLH DEF Beeld A
CIP Falconhoven AMS 1247 CIP FLH DEF Beeld E

Wat je nog wilt weten...

Ligging

Dichtbij het museum MAS en het Red Star Line Museum, gelegen in een aangename buurt, met winkel-, sport-, ontspannings- en culturele voorzieningen, maakt dit project deel uit van 'De Bonte Stad', een grootschalige ontwikkeling in de stad Antwerpen met als doel de woonkwaliteit te bevorderen, zonder de geschiedenis en diversiteit van de wijk uit het oog te verliezen.

Welzijn

Het project 'Falconhoven L-blok', met zijn 51 appartementen, streeft naar een unieke woonervaring. CIP wil kopers een waardevolle en duurzame investering bieden voor levenslang wonen. Dankzij de Londense architecten Caruso St John Architects wordt dit een aangename plek om te wonen binnen de stad. Het ontwerpteam zet zich in voor gezondheid en comfort: daglicht en een optimale binnenluchtkwaliteit staan centraal. Een sterk engagement om aan de strengste akoestische normen te voldoen, annuleert zowel het lawaai van buitenaf als het lawaai tussen de appartementen. De plafondhoogte en de zuid- en zuidwest georiënteerde terrassen zijn ook een factor voor het welzijn.

Lifetime homes

De Lifetime Homes criteria zijn geïntegreerd om de appartementen gemakkelijk aanpasbaar te maken voor levenslang gebruik tegen minimale kosten. Toekomstige eigenaren kunnen in toegankelijke woningen wonen, ongeacht hun leeftijd of fitheidsniveau, in woningen die met oog voor schoonheid en een persoonlijke touch zijn gemaakt. Falconhoven voorziet in specialisten voor begeleiding en nazorg.

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies