Résidence Palace - Europa Building

Zetel van de Europese Raad en van de Raad van de Europese Unie

Résidence Palace - Europa Building
Locatie
Brussel

Résidence Palace (of Europa Building) ligt in de Wetstraat in de Europese wijk van Brussel. Dit complex huisvest zowel de Europese Raad als de Raad van de Europese Unie. Het is gelegen op het voormalige terrein van de (inmiddels gerenoveerde) BLOK A en wordt via 2 loopbruggen verbonden aan het Justus Lipsius gebouw.

Het oorspronkelijke gebouw moest gedeeltelijk afgebroken worden en in de plaats werd een groot glazen atrium in de vorm van een kubus opgetrokken. Tijdens deze afbraak-en opbouwwerken was Bopro verantwoordelijk voor de Veiligheidscoördinatie tot het einde van de werken in december 2016, dus tijdens de asbestverwijdering in de bestaande infrastructuur, de afbraak van een deel van het gebouw, de renovatie en uitbreiding van het bestaande gebouw.

Het resultaat is een prachtig complex, symbool van Europa waardig. Het omvat 45 000 m² kantoren en 15 000 m² infrastructuur.

Résidence Palace Rd G 2
Résidence Palace Rd G 3

Wat je nog wilt weten...

Ontwerpwedstrijd

De transformatie van Résidence Palace begon in 2005. Aan de basis lag de steeds groeiende nood om ecologisch verantwoord te bouwen, en om meer kantoren te huisvesten. Een wedstrijd werd uitgeschreven. Deze specificeerde dat de originele Art Deco gevels behouden moesten blijven. Het consortium Philippe Samyn and Partners ism Studio Valle Progettazioni and Buro Happold kwam met het winnend ontwerp; een lantaarnvormige constructie van meerdere verdiepingen voor de grote vergaderruimtes.

Interesse in onze andere projecten?

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies