Belpaire

Renovatie en herbestemming van de voormalige WTC torens I en II

Integrated Project Management | Brussel
Belpaire
Klant
Befimmo
Locatie
Brussel

Het project omvat de renovatie en herbestemming van de voormalige WTC Torens I & II in de Noordwijk van Brussel tot een multifunctioneel gebouwencomplex waarin werken, wonen en ontspannen sterk verweven zijn.

Het is een multifunctioneel herontwikkelingsproject van 110.000 m² (bovengronds) met 75.000 m² kantoor, 15.000 m² appartementen en 16.000 m² hotel, aangevuld met allerhande aanvullende publiek toegankelijke functies op het gelijkvloers, uitgevoerd in 3 fases (zie hieronder).

Wat je nog wilt weten...

Eerste fase

In eerste fase (2017) begeleidden we Befimmo bij de beoordeling van de ontwerpvoorstellen en de selectie en samenstelling van een multidisciplinair studieteam voor dit innovatief project.

Tweede fase

In een tweede fase (2018 – 2019) nam Befimmo - bijgestaan door het Studieteam en de Algemene Aannemer - deel aan de Design & Build wedstrijd in opdracht van de Vlaamse Overheid. Kernopdracht van de wedstrijd was een performant kantoorgebouw van minimaal 70.000 m². We begeleidden Befimmo en zijn studieteam als bidmanager gedurende de verschillende fasen van de wedstrijd en de onderhandelingen met de Vlaamse Overheid. Het multifunctioneel ontwerp van ons team werd finaal door de Vlaamse Overheid als finalist geselecteerd.

Derde fase

Tijdens de derde fase (2020 – 2023) - die van de verdere uitwerking van het ontwerp en de realisatie - traden we op als projectregisseur en stuurde en coördineerde ons team de verschillende studiepartners en disciplines, bewaakten we het budget, de planning en de kwaliteit en leidden we de overlegmomenten met de Vlaamse Overheid en andere externe partijen.

Belpaire Befimmo Facilitair bedrijf Vlaamse Overheid 1
Belpaire Befimmo Facilitair bedrijf Vlaamse Overheid 2

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies