Toison d'or

Winkelcentrum in grootstedelijk gebied

Performance Management | Dijon, Frankrijk
Toison d'or
Locatie
Dijon, Frankrijk

Toison d’Or is een shoppingcentrum van Unibail-Rodamco-Westfield gelegen in Dijon (Frankrijk). Wanneer de tijd rijp was om de site te renoveren, maakte URW een aantal slimme keuzes . Ze grepen de kans om meteen ook de oppervlakte van het terrein te vergroten, het interieur opnieuw vorm te geven, en bovenal om bij de verbouwingen een duurzame aanpak aan te wenden.

In 2008 werkte Unibail-Rodamco-Westfield reeds een globaal duurzaamheidsbeleid uit. Hierbij werden verschillende doelen uitgezet en werd Bopro aangeduid. Enerzijds beoordeelden wij het gebouw met het doel een BREEAM In-Use certificaat te behalen en anderzijds hielp ons advies om de dagelijkse performantie van het onroerend goed te verbeteren.

Duurzaamheid maakt steevast deel uit van de mentaliteit en het beheer bij Unibail-Rodamco-Westfield. Het doel op deze site was de performantie van het gebouw op dagelijkse basis te verbeteren en dit doel hebben we bereikt.

Unibail Rodamco Toison Dor3
Unibail Rodamco Toison Dor2

Wat je nog wilt weten...

Slimme installaties

Het behaalde resultaat is er vooral gekomen dankzij de verbetering van de operationele efficiëntie. Zo wordt er onder andere digitaal geoptimaliseerde verlichting ingezet. Maar Toison d’or vermindert ook actief haar CO2 voetafdruk met een aantal eenvoudige toepassingen zoals een intelligent verwarmingssysteem, efficiënt beheer van verwarming en airco, waterbesparende en een aantal andere energie-efficiënte toepassingen om verspilling aan grondstoffen tegen te gaan. Het resultaat: een unieke shopervaring op ieder moment van het jaar.

BREEAM Excellent

Het project heeft een BREEAM In-Use certificaat “Excellent” ontvangen. Dit is geen administratieve ballast, maar wel een belofte gericht aan onze planeet en de toekomstige generaties. En, een niet te ontkennen positief resultaat, want sinds 2006 komen de energiebesparingen van Toison d’Or overeen met het jaarlijkse verbruik van 350 huishoudens. Inspirerend, toch?

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel, Mechelen en Parijs.

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies