Splau

Winkelcentrum in grootstedelijk gebied

Splau
Locatie
Barcelona, Spanje

Splau is een groot modern winkelcentrum aan de rand van Barcelona.

Unibail-Rodamco-Westfield wilde niet alleen een prettige winkelervaring bieden, maar ook investeren in het gebied en in duurzaamheid, wat zorgt voor betere bedrijfs- en werkmogelijkheden en een betere levenskwaliteit.

Bopro was verantwoordelijk voor de BREEAM In-Use evaluatie. We hebben het BIU-schema gebruikt om het onroerend goed en het beheer van het gebouw te evalueren. Er werden suggesties geformuleerd om de exploitatiekosten te verminderen en de milieuprestaties te verbeteren en om – de belangrijkste verbetering – de omliggende gebieden met het winkelcentrum te verbinden: Splau toegankelijker maken voor fietsers en voetgangers en aantrekkelijker maken door vergroening- en biodiversiteitsmaatregelen en ontspannings- en speelruimten. Splau behaalde een “OUTSTANDING” Score van meer dan 92% voor het gedeelte beheer van het gebouw en miste het OUTSTANDING gedeelte “gebouw” (asset) maar net.

Splau 4
Splau 5

Wat je nog wilt weten...

Programma

Dit open lucht winkelcentrum omvat 54.000 m², 144 winkels en een bioscoop met meerdere zalen. Het is een lifestyle-locatie met inclusieve en groene architectuur, winkels, maar ook cultuur- en recreatiegebieden en een breed scala aan restaurants voor zowel de lokale bevolking en de zakenwereld. Het biedt ook een sociaal middelpunt voor supporters van de aangrenzende Espanyol-voetbalclub en voor toeristen op weg van en naar de nabijgelegen luchthaven El Prat.

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies