Maison Administrative de la Province de Namur

Kantoor in grootstedelijk gebied

Maison Administrative de la Province de Namur
Klant
Province De Namur
Locatie
Namen

Het gebouw huisvest de administratieve diensten van de provincie Namen. Het is gelegen langs een meander van de Samber aan de rand van het stadscentrum van Namen.

Bopro stond in voor de BREEAM-evaluatie. Het bestek van de "Design and Build" wedstrijd bevatte zeer ambitieuze eisen, niet alleen op het vlak van energie, maar ook op het vlak van milieu-impact en circulariteit. BREEAM certificering was een eis van de opdrachtgever, maar het "Outstanding" niveau werd vrij bepaald door het design-build team.

Het gebouw is volledig opgetrokken uit hout op twee niveaus, op verzinkte stalen palen, vormt een groot regelmatig rechthoekig parallellepipedum en is georganiseerd rond acht rechthoekige patio's. Deze zorgen voor een natuurlijke ventilatie van de ruimten in combinatie met de 74 geïsoleerde roestvrijstalen schoorstenen op het dak.

De diepte van de verdiepingen en de grote uitbouw van de gevel zorgen voor een overvloedige natuurlijke verlichting (DLF = gemiddeld 5%). Verwarming en koeling worden geproduceerd door een diepe geothermische installatie. Een paraplu van fotovoltaïsche panelen is gepland op het dak en zal het voorwerp uitmaken van een later contract.

MAPN Exterior 2
MAPN Interior 4

Interesse in onze andere projecten?

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies