Poincare

Kantoorgebouw in grootstedelijk gebied

Integrated Project Management | Brussel
Poincare
Klant
Poincaré nv
Locatie
Brussel

Sinds 2016 is het gebouw, gelegen aan de Poincaré-boulevard te Sint-Gillis, de thuisbasis van de vzw New Samusocial. Dit kantoorgebouw, dat oorspronkelijk dateert uit de jaren 30, werd aan een grondige renovatie onderworpen. De klant wilde het gebouw renoveren om een “open ruimte”-concept te creëren op elk van de bovenste verdiepingen van het gebouw.

Bopro begeleidde, in nauwe samenwerking met de studiebureaus, de klant doorheen dit restauratietraject, met als voornaamste doelstelling de staat en de organisatie van het gebouw te verbeteren om het werk van de vzw te vergemakkelijken in haar missie om voor de doelgroep te zorgen.

Een aantal bijkomende wensen van de klant waren de optimalisatie van de energieprestaties van het gebouw aan de geldende wettelijke normeringen, een totale reorganisatie van de verschillende kantoorruimtes, het creëren van een optimaal comfortabel gevoel voor zowel de verblijfsgasten als de werknemers en het voorzien van de nodige ontspanningsruimtes waardoor de potentiële impact van de gasten op het leven van de buurt wordt gelimiteerd.

Wat je nog wilt weten...

Duurzaamheid

De groene platte daken dienen als ideale buffer voor de recuperatie van regenwater. Voorts werden er nog een aantal extra inspanningen geleverd voor een zo efficiënt mogelijk energieverbruik, zoals de keuze voor LED-verlichting, alsook het aanbrengen van thermische isolatie in het gebouw, waardoor er geen warmte verloren gaat in de winter en de hitte buiten gehouden wordt in de zomer.

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies