AZ Groeninge

Ziekenhuis in grootstedelijk gebied

Integrated Project Management | Kortrijk
AZ Groeninge
Locatie
Kortrijk

AZ Groeninge is een ziekenhuisontwikkeling (1.050 bedden), gelegen aan het Kennedypark in Kortrijk. Het ziekenhuis bestond uit vier aparte campussen en is in 2 fases verhuisd naar een nieuw complex dat alles behalve lijkt op een traditioneel ziekenhuis.

In 2005 werden de structuurwerken van de eerste vleugel met 380 bedden gestart, gevolgd door de technische installaties en de afwerkingsfase van dit project aan het einde van 2007. Medio 2008 werd Bopro aangewezen om een consistente projectmethode te ontwikkelen en te implementeren met het oog op de ingebruikname van de eerste fase tegen eind 2010. Tijdens de 2e fase, vanaf 2012, werd veiligheidscoördinatie aan het pakket toegevoegd. Bouwstap 2 werd ingehuisd in april 2017. Nadien werden nog de logistieke en technische gebouwen geconstrueerd.

Bopro heeft de besluitvormingsprocedure binnen het projectteam geleid en de master planning en het budget beheerd. Bopro adviseerde ook (second opinion) in de kostprijstechnische discussies.

Wat je nog wilt weten...

Duurzaam concept

Het atypische gebouw is zeer flexibel waardoor er gemakkelijk kan ingespeeld worden op snel veranderende ziekenhuisbehoeften. Een belangrijk uitgangspunt van het ziekenhuis was het patiëntencomfort. De architectenbureaus Baumschlager & Eberle en Osar Architects zorgden onder andere voor kamers met een huiselijke sfeer en hoge ramen met veel lichtinval die uitzicht bieden op een groene omgeving. 

Duurzaam gebouw

Het complex is uiterst energiebewust en is vertrokken vanuit een doorgedreven thermische en akoestische isolatie van de gebouwschil. Ook het gebruik van groendaken, het voorzien van zonnepanelen over het volledige ziekenhuis, alsook een BEO-veld en een WKK helpen de duurzaamheid van het ziekenhuis verbeteren.

Schermafbeelding 2023 09 12 om 15 35 19
AZ Groeninge

Interessant voor jouw project en wil je weten hoe we je kunnen helpen?

Ontdek andere referenties.

Onze Forward Thinkers zetten jouw vastgoeduitdagingen graag om in duurzame kansen, neem een kijkje.

Referenties

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies