Bopro, een holistische visie op duurzaamheid

Artikel en video op Forbes France magazine

Gepubliceerd op
29/09/2023

Deel dit artikel

Bopro, opgericht in 1984, is een internationaal bedrijf met bijna 40 jaar ervaring gespecialiseerd in consultancy op het gebied van vastgoedprojectmanagement. Het bedrijf heeft 3 kernactiviteiten: de ontwikkeling van duurzame locaties, projectmanagement en het verbeteren van de prestaties van vastgoedportefeuilles in heel Europa.

"Onze missie is om de wereld beter te maken door de kwaliteit en duurzaamheid van gebouwen te verbeteren", zegt Natasha Van Rutten, Operations Director. "De kracht van Bopro ligt in het vermogen om op verschillende niveaus te werken: operationeel, met bijvoorbeeld BREEAM-certificeringen die de duurzaamheidsstatus van een gebouw geven; tactisch, met concrete decarbonisatieplannen; en strategisch, met een langetermijnvisie die gepaard gaat met indicatoren, planning en de budgettaire evaluatie die nodig is om een portefeuille van gebouwen te verbeteren."

Vastgoed in het hart van een ecosysteem

Wat Bopro onderscheidt, is de holistische benadering van vastgoedontwerp, die veel verder gaat dan 'muren en stenen': het gaat om ecosystemen die passen in een globale omgeving, waarbij rekening wordt gehouden met energieprestaties en vele andere aspecten.

"We kijken bijvoorbeeld naar de toegankelijkheid van het gebouw via het openbaar vervoer, waterbesparing, afvalbeheer en het gebruik van gerecyclede materialen of natuurlijke materialen tijdens de bouw. Het gebouw versterkt het sociale, economische en ecologische netwerk". Met zijn aanpak geïnspireerd door de E²SG-doelstellingen (economisch, ecologisch, sociaal en bestuurlijk) die werden geïnitieerd door gedelegeerd bestuurder Stefaan Martel, zal Bopro dus op zoek gaan naar kostenefficiënte oplossingen voor zijn klanten en aantonen dat duurzaamheid en economie niet onverenigbaar zijn.

Vooruitdenkend

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het nadenken over de duurzaamheid van gebouwen is het klimaatrisico, "een factor die steeds belangrijker wordt door de toename van hittegolven, overstromingen, enz."

Met dit in gedachten adviseert Bopro steden en gemeenten om na te denken over de energietransitie. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Brussel en Parijs, breidt zijn activiteiten uit door zich in 2024 in Warschau en Madrid te vestigen, met als doel zich in elk land in Europa te ontwikkelen. Vooruitdenken om de prestaties van gebouwen te verbeteren is het DNA van Bopro.

Interview video met Stefaan en Natasha

Bekijk de video met het volledige interview op de Forbes France website via deze link:
www.forbes.fr/brandvoice/bopro-une-vision-holistique-de-la-durabilite

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste publicaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies