Officieel startschot Alcedo project in het hart van Denderleeuw

Persbericht

Gepubliceerd op
12/12/2023

Deel dit artikel

Aan de voet van de charmante Denderleeuwse kerktoren gaat kortelings de bouw van 3 appartementsgebouwen met in de sokkels 7 commerciële ruimtes van start.

De 51 BEN appartementen (bijna energie-neutraal), allen voorzien van een ruim terras, nestelen zich rond weelderige daktuinen. Samen met de commerciële ruimtes kijken ze uit op een heraan te leggen publieke ruimte met plantsoenen en verkeersluwe straten.

De eenheden, ontworpen door de DENC-STUDIO architecten, worden ingebed in een publiek park dat het Kerkplein met de meersen verbindt. Avantgarden, de landschapsarchitect, heeft bijzonder mooie daktuinen geïntegreerd in dit project. Een uitgelezen plek waar de bewoners met een boek in de hand en de zon in het gezicht zal kunnen genieten van inheemse bomen, planten en struiken en,… hopelijk ook van een Alcedo-familie.

Waarom Alcedo als naam voor deze nieuwe ontwikkeling? Een Denderleeuw heeft Alcedo al gespot in de tuin, de meersen of langsheen de Dender. Alcedo is familie van de ijsvogels en met zijn mooie verschijning, helblauwe bovendelen en feloranje onderdelen, valt hij meteen op. Alcedo nestelt zich graag met zijn familie aan de oevers van de Dender. Net als Acedo, willen we met dit toekomstig bestendig duurzaam project bewoners laten thuiskomen in dit gezellige groene hart van de gemeente.

Onder de bouwblokken komt een ondergrondse garage die opengesteld wordt voor zowel publiek als privaat gebruik. In totaal worden hier 198 fietsstallingen voorzien en 174 parkeerplaatsen. Bewoners worden aangemoedigd om zich multimodaal te verplaatsen. Het project ligt op 2’ fietsen van de F209 fietso’strade richting Brussel en 15’ wandelen van Denderleeuw station.

Door slim om te gaan met energie kan je hier in de winter genieten van een gezellig warme thuis en in de zomer van heerlijk frisse binnenruimtes. Door te kiezen voor een geothermisch bronsysteem, een efficiënte boosterwamtepomp, zonnepanelen, gevel-en isolatiematerialen,… worden hier woningen afgeleverd met een E-peil tussen 10 en 20, wat beduidend lager is dan het huidig opgelegde E30-peil.

Water besparen en water bufferen nemen ze hier serieus, door verstandig om te gaan met water kan je de impact ervan – denken we maar aan langdurige droogtes en hevige regenval – beperken. Doordacht ontwikkelen draagt hier haar steentje toe bij.

Meer info: www.alcedo.family

Bopro, de ontwikkelaar achter Alcedo

Bopro is sinds 40 jaar actief in de vastgoedsector. Als serviceprovider helpen onze collega Forward Thinkers, publieke en private klanten hun bestaand en nieuw vastgoed duurzaam en toekomstbestendig te bouwen, renoveren of onderhouden. Als ontwikkelaar willen we met onze residentiële Urbanest ontwikkelingen en Blue Gate bedrijventerreinen een positieve impact genereren op mens en maatschappij.

De samenleving evolueert razendsnel. De klimaatuitdagingen zijn legio. Bopro’s experten houden de blik op de toekomst, enkel zo kunnen we bouwen aan de wereld van morgen.

En vandaag starten we in Denderleeuw.

Hier bundelen we de krachten om een troosteloze vlek om te toveren tot een gezellige plek waar het goed is om te wonen, werken en leven.

www.bopro.be


Journalisten kunnen terecht bij:
Katrien De Coster - Bopro nv
katrien.decoster@bopro.be
GSM: +32 475 68 35 48

Juri, de bouwheer-aannemer achter Alcedo

Juri, open en eerlijk ook als het moeilijk gaat. Deze aannemer heeft een track record als solide aannemer met 40 jaar ervaring op de teller.

Ze staan bekend voor hun geoliede begeleiding van kopers, telkens efficiënt en doelgericht. Zo zorgen ze ervoor dat elk appartement en elke commerciële tuimte maximaal voldoet aan de smaak en het budget van de koper.

www.juri.be

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste publicaties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

SDG Pioneer

Expertises

Handige links

Word Forward Thinker

Wil je een hoeksteen van onze organisatie worden?

Apply here

Laten we contact houden!

Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Brussel en Parijs.

©2024 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies