Ring Shopping Kortrijk North

Retail centre in a large city area

Integrated Project Management | Kortrijk
Ring Shopping Kortrijk North
Client
Wereldhave Belgium NV
Location
Kortrijk

The Ring Shopping Kortrijk North shopping centre, dating from the 70s, urgently needed a thorough renovation. The high-quality façades were raised and radiate more recognisability and uniformity. Special attention was given to the canopies, embedded with PV panels that provide energy for the exterior lighting by night. Both functionally (weather protection) and aesthetically (semi-transparent roof that filters the sunlight), this canopy concept adds absolute value to the shopping centre.

In terms of wayfinding and circulation, the car park was thoroughly restructured. In this way, the various circulation flows (foot passengers, cyclists, cars, etc.) were separated from each other. This created extra space which opened up the possibility of installing recreation areas, green spaces and leisure facilities (construction of a new urban main square).

Bopro acted as a projectmanager, that’s how they kept control over timing, budget and quality during this entire renovation project.

A7 AEF28 C F54 A 4 B31 BDF5 55 D8 B32 A1 CA Cedit
635 AD653 8 F2 D 4451 80 B1 E70902 C14 BA8edit

Interesting for your project and want to know how we can help you?

Discover other references.

Our Forward Thinkers are eager to turn real estate challenges into sustainable opportunities, take a closer look.

References

Forward thinking to
secure your future,
both financial & societal.

Expertises

Useful links

Become Forward Thinker

Want to become a cornerstone of our organisation?

Apply here

Let's keep in touch!

Our offices are located in Ghent, Brussels, Mechelen and Paris.

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies