Duurzaamheidsstrategie

Uw portefeuille voorbereiden op de toekomst

Er zijn bekende maatregelen zoals een lager verbruik van energie en water en het gebruik van materialen met een lage ecologische voetafdruk.

Maar duurzaam bouwen heeft ook te maken met gezondheid en comfort voor de gebruikers van het gebouw, toegankelijkheid en beschikbaarheid van alternatieve vervoerswijzen, vermindering van vervuilende factoren, weerstand tegen de effecten van klimaatverandering, een goed gepland beheer van het bouwproces en het facilitair beheer, geringe effecten op de bouwplaats, afvalbeheer, koolstofreductie...

Shutterstock boom

Duurzaamheidsadvies

Onze gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 1/3 van alle koolstofemissies. De meeste gebouwen zijn er om te blijven en hun prestaties zullen aanzienlijk moeten verbeteren om te voldoen aan de EU Green Deal en aan het Akkoord van Parijs.

Veel werk aan de winkel dus.

Bopro begeleidt u doorheen dit proces, te beginnen met het meten van de duurzame prestaties. Onze aanpak is holistisch en pro-actief. We kijken naar de ecologische aspecten maar ook naar de sociale en economische aspecten van een portefeuille. Na het meten van de huidige situatie zullen wij uw activa benchmarken en haalbare verbeteringen voorstellen in lijn met de commerciële waarde ervan.

We gaan voor eenvoudige en efficiënte oplossingen die leiden tot een serieuze vermindering van uw CO2-uitstoot in lijn met de EU-doelstellingen en vermijden zo de risico's van klimaatverandering.

BREEAM In-Use Certificering

Alvorens maatregelen te nemen om uw portefeuille duurzamer te maken, is het belangrijk te weten wat de stand van zaken is: hoe duurzaam zijn uw gebouwen vandaag? Wat zijn hun sterke punten en waar kan het beter?

Bopro stelt voor om de BREEAM In-Use methodologie toe te passen, een internationaal evaluatie-instrument van BREEAM dat eigenaars en beheerders van gebouwen, maar ook huurders, toelaat om de exploitatiekosten te verminderen en het milieuprestatieniveau van bestaande gebouwen te verbeteren.

Tijdens de beoordelingen verzamelen we informatie en gebruiken we de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) om te bepalen of het goed in overeenstemming is met de overeenkomst van Parijs en om de overeenstemming met de EU-Taxonomie aan te tonen.

Bopro opereert als assessor maar ook als geaccrediteerde professional (adviseur) om uw duurzaamheidsambities te waarborgen.

Meer weten over BREEAM? Download hieronder onze whitepaper.

Schermafbeelding 2021 09 08 om 16 46 06

Meer weten over the WELL Building Standard? Download hieronder onze whitepaper.

Schermafbeelding 2021 09 24 om 12 21 48

Ontdek duurzaamheidsstrategie

Neem een kijkje naar onze andere diensten.

Ontdek onze projecten.

Pacheco Befimmo Befimmo

Pacheco

Befimmo

Kantoorgebouw in grootstedelijk gebied

Ga naar project
Brussels skyline

Renolution

Brussels Capital Region

Dé regionale strategie voor de renovatie van gebouwen van Brussel

Ga naar project
Orange à Nancy

Orange hoofdkwartier

Orange

MVO-strategie voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Orange

Ga naar project
RNS 05 Shops02 FINAL

Frey

Frey

Uitwerking van de strategische visie van de MVO en koolstofemissie Groep

Ga naar project
1 AERIENNE HD 17 sans cadre

MVO Apsys

Apsys

Strategische MVO visie

Ga naar project
Alle projecten

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies