Skip to main content

Property Management


Wij bieden binnen Property Management kosten consultancydiensten aan en begeleiden onze klanten mbt onderhouds-, beheer- en gebruiksprocessen. Deze service verzekert bewustzijn, accuraatheid en kennis van de prijs/kwaliteitverhouding in functie van economische, technische en ecologische aspecten. Onze vastgoed levenscyclus-benadering geeft ons de mogelijkheid u te adviseren over de maatregelen die u moet nemen om de kosteneffectiviteit en langetermijnwaarde te maximaliseren.

Wij werken met verhuurders, huurders, ontwikkelaars en beleggers, en zijn erop gericht efficiëntie doorheen de vastgoedlevenscyclus te brengen en mogelijke risico’s tijdig te identificeren.

 

Technische audit

Voor potentiële kopers van een vastgoed zorgt onze “technical due diligence” voor een onafhankelijke technische screening. Op basis van een algemene inspectie van het gebouw en een administratieve controle (milieu- en bouwvergunning, garanties op technische installaties…), verstrekken we hen informatie over de potentiële risico’s en kosten die binnen de eerste vijf tot tien jaar kunnen optreden.

 

Conditiemeting

Op basis van een gedetailleerd onderzoek van een gebouw, stellen wij een duidelijk overzicht op van de toestand van elk onderdeel, de noodzaak van vervangingen of reparaties, en de hiermee overeenstemmende kosten.

 

Onderhoudsstrategie

Na een duurzame nieuwbouw of renovatie spreekt het voor zich dat u het bereikte niveau zult proberen te behouden of nog te verhogen. Als vastgoedbeheerder zult u de voordelen ontdekken van duurzaam onderhoud. Om de sociale, economische en maatschappelijke waarde van uw portefeuille te verhogen, stellen wij op basis van de BREEAM-In use methode een onderhoudsstrategie op.

 

Breeam In-Use

Dit is een systeem om bouwmeesters en eigenaars te helpen om de oplopende kosten binnen de perken te houden en de milieuprestaties van bestaande gebouwen te verbeteren. Het is driedelig: het gebouw zelf, het beheer van het gebouw en de tevredenheid van de gebruikers van het gebouw. Op lange termijn zal Bopro helpen om de kwaliteit en de toegevoegde waarde van uw vastgoed in stand te houden zodat dit onder de best mogelijke omstandigheden kan blijven functioneren.

 

Breeam Refurbishment & Fit-Out

Deze standaard stelt vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars en eigenaars van gebouwen in staat om milieuschade tijdens een renovatie of een inrichtingsproject te beoordelen en onnodige milieuschade te beperken. Na het beoordelingsproces wordt zodra de verbeteringen aangebracht zijn aan de buitenschil, de interne voorzieningen, de buurtvoorzieningen of het interieur van een gebouw, een certificaat van de milieuprestaties van het gebouw uitgereikt.

 


Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals – SDG’s)

Bopro heeft zelf 6 SDG’s vastgelegd in haar materialiteitsindex. De selectie is gebaseerd op dialogen met haar stakeholders.

Zelf je eigen SDG’s bepalen vereist een bepaald engagement, zowel binnen de organisatie als binnen de projecten die we mee ondersteunen. We weten dat we door deze toe te passen doorheen onze projecten een verschil kunnen maken op lange termijn.

We raden onze klanten aan om de positieve meerwaarde van hun project te maximaliseren door deze doelstellingen toe te passen.

Samen kunnen we het verschil maken.