The Loop

Kantoorgebouw in grootstedelijk gebied

The Loop
Klant
Banimmo
Locatie
Gent

In Gent wordt een volledige zone – tussen de R4 en de E40 – opgewaardeerd. “The Loop”, waar onder andere Flanders Expo en Ikea reeds gevestigd zijn, omvat zo’n 376.500 m2 en zal integraal ontwikkeld worden door Banimmo, in samenwerking met Stad Gent. Ikea en Flanders Expo blijven uiteraard, maar aan de site zullen zowel woningen, kantoren, winkel- en recreatieruimten toegevoegd worden.

Op de terreinen gelegen aan de Raymonde de Larochelaan, werkt Bopro zowel mee aan twee kantoorgebouwen met ondergrondse parkeergarage als aan de omgevingsaanleg.

Het ontwerp voor deze ontwikkeling is van de hand van Arch & Teco Architecture and Planning. Bopro nv handelt als Project Manager en Quantity Surveyor en doet BIM management voor de bouwheer.

De gebouwen zijn grotendeels bestemd voor het inrichten van kantoorruimten, er komt ook een Business Centre en een restaurant.

Wat je nog wilt weten...

Locatie

Het feit dat deze zone naast de E17 en E40 ligt zorgt voor optimaal bereikbaarheid voor zowel wie van ver als van dichtbij komt. Tram 1 verbindt dit gebied op een snelle manier met het Sint-Pietersstation en de Gentse binnenstad. De komende jaren zal het aanbod openbaar vervoer nog verder uitgebreid worden en zal er aan de extra fiets- en en voetgangersverbindingen worden gewerkt.

Fases

Dit project zal gefaseerd verlopen waarbij fase 1 de bouw van de ondergrondse parkeergarage (+-125 ondergrondse parkeerplaatsen, 4.600 m²) en gebouw B (+-9.700 m²) omvat. Fase 2 omvat de bouw van Gebouw A (+-6.900 m²)

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies