Zwitserse missie

Transformatie en uitbreiding van de kantoren van de Zwitserse missie

Zwitserse missie
Klant
Federaal bureau voor constructie en logistiek
Locatie
Brussel

Het project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van de kantoren van de Zwitserse missie, die zijn ondergebracht in een 19e-eeuws herenhuis; technische conformiteit en brandbeveiliging.

De Zwitserse missie bij de Europese Unie heeft haar kantoren in verschillende fasen gerenoveerd:

- Fase 1: renovatie van de kantoren en creatie van een mediaruimte voor 90 personen, met sanitaire voorzieningen en een kitchenette, in een bestaand bijgebouw aan de achterzijde van het pand. Deze fase werd begin 2017 voltooid.

- Fase 2: renovatie van het interieur van een gebouw uit het begin van de 20e eeuw, met toevoeging van een dakuitbouw voor extra kantoren en een tweede noodtrap. Tijdens de renovatie werden het houtwerk van de kroonlijst en de betegelde gevel gereinigd en verbeterd. Deze fase werd eind 2017 voltooid.

- Fase 3: Conform de normen werd de brand- en werfbeveiliging op de werf gerespecteerd: er werd een veiligheidssluis voorzien, de noodevacuaties werden gerespecteerd, branddetectie, trappenhuizen, enz. Het gebouw werd opgeleverd in 2019.

Onze taak bestond erin de aanbestedende overheid bij te staan: werfopvolging, kwaliteitscontrole, werfbeheer en financiële en budgetopvolging.

Wat je nog wilt weten...

Uitdagingen

De werken werden uitgevoerd tijdens het verdere gebruik van het gebouw, ook het historische aspect van het gebouw zorgde voor bijkomende beperkingen en uitdagingen.

Interesse in onze andere projecten?

©2022 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies