Skip to main content

TRIANGO – Parijs

Gebiedsontwikkeling in grootstedelijk Parijs

BSI

Triango, een architecturale entiteit ontworpen door het team van RAU, Karres+Brands, SeARCHLateral Thinking Factory, Evergreen, Atelier Phileas, Building Integrated Green House, Siemens Smart Grids, Turn Too, SQA en Oteis zal model staan voor circulaire economie. Samen met haar partners en een reeks jonge bedrijven, zal Bopro Sustainable Investments (BSI) een terrein ontwikkelen in de Triangle de Gonesse, bestaande uit 167.100 m² modulaire kantoren, incubators, ateliers en gemeenschappelijke werkruimten. Er zijn ook diensten en faciliteiten voorzien zoals sportinfrastructuur, een medisch centrum, een crèche en bedrijven actief in de bio-economie. Dit bouwproject zal beslist een antwoord bieden op de behoeften van niet alleen de bewoners en de ondernemers in Gonesse en ruimere omgeving, maar ook van internationale bedrijven. BSI is zich bewust van het landbouwkarakter van het gebied en heeft er daarom hoogtechnologische stadslandbouw een centrale plaats gegeven. We voorzien dan ook ca. 10.000 m² serres en containers voor het kweken van planten bestemd als voedsel en als grondstof voor bio-economische activiteiten.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een centraal “sportpark” dat een maximale “groene” ervaring biedt aan de bedrijven op de aanpalende terreinen. Terwijl er aan de kant van het park variatie zit in de bouwvolumes, zorgt het doorlopende gebouw langs de buitenrand voor continuïteit en eenheid, en geeft het zo de site een sterke identiteit met iconische gevels.

De gebouwen op Triango zullen zowel energiepositief als CO2-neutraal zijn. Aangezien de gebouwen aanpasbaar zijn en volledig ontmanteld kunnen worden, is dit project uitermate toekomstgericht. In deze context zal elke gebruikte ‘steen’ en al het gebruikte materiaal – gekozen op basis van hun milieuprestaties en capaciteit om hergebruikt te worden – geregistreerd worden in ‘Madaster’ (materialen database). Zodoende zullen alle gebruikte materialen traceerbaar zijn.

Triango staat tot slot ook voor groene mobiliteit. Bewijs daarvan zijn bv. een fietsenstalling, een carpool-service en zelf rijdende elektrische pendelvoertuigen. Een uitgebreid netwerk van speelse voetpaden en degelijk ontworpen fietspaden doorkruist het groene hart en binnen de site zijn er enkel “schone” transportmiddelen voorzien.

Tegen 2030 zal Triango aan 11.500 mensen werk bieden op 68.500 m² groenzones, 167.100 m² grondoppervlakte en 10.000 m² hoogtechnologische stadslandbouw.

Leden van het team:
RAU, Lateral Thinking Factory, Evergreen, Karres+Brand, Oteis, Building Integrated Green House, Siemens Smart Grids, SeARCH, Turn Too, SQA

Kom meer te weten over Triango:
– Bekijk ons Triango filmpje
– Nieuws Item [19/10/2017] Triango, Belgische inzending van BOPRO, laureaat van ‘Inventons la métropole du Grand Paris’
– Bezoek de website van de stad Gonesse www.ville-gonesse.fr

 

Hier deden wij
Co-creatie, Duurzaamheidsadvies, Ontwikkeling, Proces management, Project management, Property management
Duur
- 2030
Grootte
15 ha