Skip to main content

Sango

Gebouw voor gemengd gebruik in middelgrote stad

Rode Kruis – Vlaanderen

Bopro was verantwoordelijk voor projectmanagement, kostenmanagement, duurzaamheidsadvies, bouwbeheer, BREEAM evaluatie en certificatie, veiligheidscoördinatie van het nieuwe gebouw van het Rode Kruis, Sango.

In dit gebouw worden de kernactiviteiten van het Rode Kruis gecentraliseerd. Sango is het kloppend hart van de bloedvoorraad in Vlaanderen: hier vindt de verzameling, verwerking en controle van alle bloedproducten plaats. Mensen kunnen hier bloed, plasma en bloedplaatjes geven die vervolgens ter plaatse verwerkt worden. Bovendien huisvest Sango naast het centraal laboratorium, ook laboratoria voor histocompatibiliteit en immunogenetica, de dienst Productie en Logistiek, een bibliotheek, en de dienst Donorrelaties die nauwlettend toekijkt op voldoende bloedvoorraad.

Bopro en het Rode kruis dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen kozen we voor ecologisch verantwoord bouwen. Duurzame bouwprincipes en een ideale ligging van de site dragen hieraan bij. Sango kreeg het officiële BREEAM-outstanding-certificaat, het hoogst haalbare op het vlak van duurzaam bouwen. Het is een bijna energieneutraal gebouw.

De opdrachtgevers van het Sango project zijn Sustainable Development Mechelen en het Rode Kruis-Vlaanderen.

Sango – Een duurzaam avontuur: Lees online

Hier deden wij
Co-creatie, Duurzaamheidsadvies, Project management, Property management
Duur
2012 - 2015
Grootte
4.400 m²