Skip to main content

The New York & London Residence

RESIDENTIEEL PROJECT IN STADSCENTRUM

CIP

In Antwerpen, op de hoek van de Kattendijkdok-Oostkaai en de nieuw aangelegde Londonstraat heeft CIP (Construction & Investment Partners) een nieuw residentieel gebouw gevestigd: The New York & London Residence. Het project bestaat uit twee gebouwen, geschikt voor 200 appartementen en handelsruimten, wat zorgt voor een ideale combinatie van residentieel wonen en commercieel leven.

Het ontwerp van The New York Residence lag in handen van het Britse architectenbureau Sergison Bates. Het 80m lange gebouw heeft de uitstraling van een robuust pakhuis en gaat hand in hand met de unieke ligging aan het water van de dokken die het maritieme karakter weerspiegelt. The London Residence heeft dan weer een iets luxueuzere stijl door de aanwezigheid van een aantal barokke kenmerken. Dit gebouw is ontworpen door het Antwerps architectenbureau Bovenbouw. Ook BULK Architecten werkte mee aan het ontwerp van beide gebouwen.

Duurzaam en zorgzaam bouwen staan bij de ontwikkelingen van CIP centraal. Doordat het project gelegen is in de Cadix wijk, komt dit volledig tot zijn recht. De wijk is een levendige, milieuvriendelijke en vlot bereikbare woonomgeving die Stad Antwerpen zo ecologisch mogelijk wil ontwikkelen.

Bopro nam de BREEAM-beoordeling voor zijn rekening. The New York & London Residence behaalde een “outstanding” score van 88,8% voor de ontwerpfase. Met elektrische oplaadpunten voor fietsen en auto’s, rolstoel-toegankelijkheid en dankzij duurzame vervoersalternatieven in de buurt, scoorde het gebouw uitstekend binnen de categorie transport. Bijkomend werden heel wat inspanningen geleverd om een zo laag mogelijk energieverbruik te bekomen. Het residentieel gebouw wordt op een duurzame manier verwarmd en gekoeld dankzij een uitstekende isolatie en het gebruik van een BEO-veld, dit in combinatie met een warmtepomp. Met de keuze van duurzame afwerkingsmaterialen wordt er rekening gehouden met gezonde binnenlucht in het gebouw. Andere ecologische waardevolle elementen zoals een binnentuin en een groendak zorgen voor een buffering van het regenwater.

Al deze factoren zorgen voor het resultaat van twee indrukwekkende gebouwen waar duurzaamheid en levenslang wonen centraal staan.

Hier deden wij
Duurzaamheidsadvies
Duur
2016-2021
Grootte
14.500m²