Skip to main content

deStip

Ontwikkeling van een site in grootstedelijk gebied

deStip

deStip, thuiskomen in de gezelligste groene oase van Gent

deStip is een residentieel project gelegen aan de rand van Gent. We bouwen er aan een autovrije woonkern die waterzuinig is en voorziet in haar eigen energie. Ook de energie-efficiënte architectuur helpt onze impact op het milieu aanzienlijk te verlagen.

deStip wordt de woonwijk van de toekomst. Wij geloven dat toekomstbestendige communities bouwen meer is dan extra aandacht aan het milieu geven. Wie duurzaam bouwt, streeft inderdaad naar een zuinig energie- en watergebruik, maar duurzaam bouwen is ook rekening houden met de mensen die er zullen leven: wat is voor hen praktisch, hoe verplaatsen zij zich? Wat zijn hun noden?
Op deStip kies je uit verschillende woontypologieën en transportmiddelen, afhankelijk van je behoeften. Hier zoeken we naar een fijne manier om samen te leven en samen te delen. Het wordt een wijk voor jong en oud met een gedeeld park. De ideale plaats om te wandelen, te spelen, te genieten van de natuur en halt te houden voor een leuke babbel.

De Stip is de ontwikkeling van de voormalige hockey- en tennisterreinen. Vlak daarnaast bevond zich tot voor kort het Ottenstadion. Hier komt een woonontwikkeling gerealiseerd door sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf. Beide woonontwikkelingen samen hebben de werknaam “Ecowijk Gantoise”.

Meer informatie op: www.destip.gent

Hier deden wij
Co-creatie, Duurzaamheidsadvies, Ontwikkeling, Project management
Duur
2015-2021
Grootte
50.000 m²