Skip to main content

BlueApp

open innovatiecentrum voor duurzame chemie in grootstedelijk gebied

University of Antwerp

In Antwerpen wordt in opdracht van Blue Gate Antwerp Building het gebouw BlueApp gevestigd. Het gebouw is een pre-incubator voor de Universiteit Antwerpen om de valorisatie van de kennis van de UA te bespoedigen en de groei van bedrijfs- en technologie-ideeën in de duurzame chemie mogelijk te maken. BlueApp zal zijn deuren openen op het eco-efficiënt bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, de ideale locatie om het ecosysteem rond duurzame chemie uit te werken.

De pre-incubator voor potentiële ondernemers en vernieuwers uit kennisinstellingen, grote en kleinere industrieën verbindt de academische wereld met de industrie. Zo gaat BlueApp onder andere intensief samenwerken met de start-ups van BlueChem.

LOW Architecten staat in voor het ontwerp van het project. Stadsbader is aangesteld als algemene aannemer en EEG als aannemer voor technieken. Ook studiebureau voor technieken Ingenium en studiebureau voor stabiliteit ELD zijn partners in dit project.

Duurzaamheidsexpert Bopro neemt naast de begeleiding van het duurzaamheidsgegeven ook het projectmanagement en veiligheidscoördinatie van het project op. Het BlueApp-gebouw werd in designstage reeds gecertificeerd met een Excellent certificaat. Tijdens dit project is Bopro verantwoordelijk voor opdrachten gaande van het bepalen van het programma tot het bieden van ruimte voor innovatie en onderzoek. Zo dragen wij bij aan de constructie van een kwalitatief gebouw, klaar  voor toekomst.

Meer info over BlueApp op: https://www.blueapp.eu

Meer info over Blue Gate Antwerp: https://www.bluegateantwerp.eu

Hier deden wij
Duurzaamheidsadvies, Project management
Duur
2017-2021
Grootte
5.000 m²