Skip to main content

Brussel, hoofdstad van klimaatinnovatie

23/10/2020

PERSBERICHT
Brussel, 08/10/2020

Op initiatief van Press Club Brussels Europe zal Brussel op 23 oktober, gedurende 24 uur, de wereldhoofdstad van de klimaatinnovatie zijn. Press Club Brussels werd na slechts 10 jaar activiteit verkozen tot het wereldwijde voorzitterschap van de Press Clubs in 2018 en heeft meer dan 100 persclubs over de hele wereld uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de World Press Clubs Alliance for Climate. Dit nieuwe platform, gevestigd in Brussel, organiseert de “24 uur voor het klimaat”, de langste persconferentie over klimaatacties en -innovaties, die op hun website en sociale netwerken wordt uitgezonden. De lancering vindt plaats op 22 oktober om 22.00 uur Brusselse tijd.

Dit is een bijzonder evenement dat gewijd is aan het delen van kennis en beste praktijken op mondiaal niveau, met de steun van met name het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese Commissie.

Terwijl ecotoeristische projecten in de Stille Oceaan, het redden van het Aralmeer, biodiversiteit in Afrika, hernieuwbare energieën en de implementatie van de Europese Green Deal zullen worden besproken, heeft de Press Club Brussels Europe – in samenwerking met Visit.Brussels – ook Brusselse projectleiders uitgenodigd, of het nu gaat om bedrijven, verenigingen of overheden, om hun ecologische transitie-initiatieven te presenteren. Op 23 oktober, gedurende 24 uur non-stop, zal een streaming kanaal hun videoverslagen, interviews en discussiepanels uitzenden.

“Dit is een kans om de aantrekkingskracht van de hoofdstad van Europa als een van de belangrijkste klimaatcommunicatieknooppunten te versterken en om Brussel te promoten als een broeinest van klimaatinnovatie, waarbij de meest opmerkelijke en voorbeeldige projecten van het Gewest aan een wereldwijd publiek worden getoond”, zegt Laurent Brihay, directeur van Press Club.

Alle activiteiten die verband houden met de klimaat- en ecologische transitie zullen worden vertegenwoordigd: mobiliteit, energie, landbouw, afvalbeheer en -vermindering, biodiversiteit, circulaire en coöperatieve economie, enz.

De selectiecriteria voor de projecten waren: originaliteit, klimaatimpact en voortgang.

“We waren niet op zoek naar een aankondigingseffect, maar alleen naar projecten die al zijn afgerond of die op korte of middellange termijn in ontwikkeling zijn”, vertelt Laurent Brihay, die op 23 oktober bijeenkomt met al diegenen die uitkijken naar veelbelovende oplossingen voor de toekomst van de planeet.

Steven Beckers, circularity expert bij Bopro, was uitgenodigd om onze visie en aanpak toe te lichten tijdens ’24h for climate’.

Herbekijk de video van het debat hier.

NIEUWS