Skip to main content

BOPRO sluit een BREEAM In-Use partnerschap met GOODMAN, wereldspeler in het logistiek vastgoed

06/06/2019

Bopro, consultant gespecialiseerd in duurzaam vastgoed zal met de standaard BREEAM In-Use een partnerschap sluiten met Goodman bij de certificatie van hun portfolio in Continentaal Europa.

In totaal zullen tegen eind 2021 54 prominente logistieke faciliteiten met een totaal BVO van meer dan 1.900 000 m² gecertificeerd worden in 7 landen (Duistland, België, Frankrijk, Hongarije, Nederland, Polen, Tsjechië).

Philippe van der Beken, Managing director Goodman Continental Europe, verduidelijkt: “Centraal in onze strategie plaatsen we duurzaamheid. We upgraden permanent onze technische standaarden zodat onze nieuwe projecten hoog scoren op het gebied van milieucertificering. Bovendien is het voor ons belangrijk om aan onze klanten te tonen in welke mate ons bestaand vastgoed duurzaam is. Om die reden hebben we een certificatieproces “BREEAM In-Use” op grote schaal gelanceerd in samenwerking met BOPRO”.

“Wij zijn bijzonder enthousiast en geëerd om Goodman te kunnen begeleiden bij dit grootschalige project die tot een dynamische en voortdurende verbetering zal leiden van de operationele milieuprestaties van de faciliteiten van Goodman, en dit ten voordele van haar klanten en investeerders”, Christophe Garot, algemeen directeur van Bopro France.

 

Over Goodman:

Goodman is een geïntegreerde internationale vastgoedgroep die logistieke platformen en bedrijventerreinen in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk, in de regio Azië – Stille Oceaan, Noord-Amerika en Brazilië. De groep belegt in industriële gebouwen, logistieke platformen en distributiecentra.

Goodman biedt investeerders ook een gamma beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen aan, inclusief haar toonaangevende Europese vastgoedfonds, Goodman European Partnership (GEP) (voorheen Goodman European Logistics Fund). GEP genereert voor zijn investeerders een stabiele opbrengst, dankzij een voorzichtig beleggingsbeleid, kwaliteitsactiva, en een actief beheer.

Met een totaal beheerd vermogen van € 26,4 miljard, hetzij meer dan 384 gebouwen, is Goodman de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep op de Australische Beurs, en één van de grootste wereldwijd. Dankzij een sterk marktinzicht, en lokale gespecialiseerde teams ontwikkelt Goodman oplossingen die voldoen aan de individuele eisen van de klant en zorgt voor unieke investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1000 medewerkers en 29 kantoren in 17 landen is Goodman wereldwijd aanwezig, wat haar toelaat aan de wensen van de klanten, naargelang hun activiteiten bloeien en evolueren, te voldoen. In Europa is Goodman aanwezig in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Slovakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie vindt u op: www.goodman.com

NIEUWS