Triango

Gebiedsontwikkeling in grootstedelijk Parijs

Triango
Locatie
Gonesse, Frankrijk
Naar website

Het Triango project zal model staan voor circulaire economie in dit gebied. Samen met haar partners, waaronder verschillende start-ups, wil Bopro Sustainable Investments (BSI) een “actief ecosysteem” ontwikkelen in de Triangle de Gonesse, bestaande uit 167.000 m² modulaire kantoren, incubators, ateliers en gemeenschappelijke werkruimten. Triango zal verschillende diensten en faciliteiten integreren zoals sportinfrastructuur, een medisch centrum, een crèche…).

Bedrijven actief in de bio-economie zullen de voornaamste actoren binnen Triango zijn. Dit project heeft als doel een concreet antwoord geven op de behoeften van de lokale bewoners en ondernemers, evenals alle economische spelers in de regio en bedrijven met internationale uitstraling. Bopro Sustainable Investments is van plan om “high-tech” stadslandbouw in het project te integreren door ongeveer 10.000 m² teeltkassen te implementeren (met de bedoeling te voorzien in voedsel en grondstoffen te produceren voor bio-economische activiteiten).

Landmark 1024x724
Park Entrance 05x

Wat je nog wilt weten...

Ecologie

De gebouwen op Triango zullen zowel “positief” (op vlak van energie) zijn, neutraal (CO2), omkeerbaar (wat het gebruik betreft) en verwijderbaar (voor een minimale voetafdruk). Zo worden alle materialen geselecteerd en later ook gebruikt op basis van criteria met betrekking tot milieuprestaties, de gevolgen op de volksgezondheid, duurzaamheid en de mogelijkheid om ze te hergebruiken of herwaarderen. Ze worden in een database (materialendatabase) gegoten waardoor ze steeds perfect traceerbaar zijn en van het gebouw een materiaalbank maken ofwel “building as a material bank”.

Site

Triango zal zijn vorm aannemen rondom een centraal aangelegd “sportpark” dat een maximum aan “groene” ruimtes zal bieden aan zowel de gebruikers als bezoekers van deze site. Triango zal 68.500 m² groene ruimte, een bruikbare oppervlakte van 167.000 m² en 10.000 m² hightech stadslandbouw creëren.

Mobiliteit

Mobiliteit veroorzaakt CO2 uitstoot (denk aan de koolstofvoetafdruk van de gebruikers en bezoekers van Triango die zich hierheen verplaatsen) en mobiliteit is uiteraard bepalend voor de weerbaarheid van het project (het draagt bij aan de aantrekkelijkheid en de gezondheid op deze site). Triango maakt daarom van de aansluiting van deze site (connectiviteit in de breedste zin van het woord) een prioriteit. Digitale en fysieke connectiviteit (interne en externe mobiliteit) zullen gecombineerd worden om de ervaring te optimaliseren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van Triango te reduceren.

Team

Voor het Triango project werken wij samen met RAU, Karres+Brands, SeARCH, Lateral Thinking Factory, Evergreen, Atelier Phileas, Building Integrated Green House, Siemens Smart Grids, Turn Too, SQA en Oteis.

Interesse in onze andere projecten?

©2023 Bopro - Legal & Disclaimer - Cookies